Harkányban mutatták meg a nyugdíjasok, milyen is a kétyi virtus!

Kánkánnal, énekkel vették le a lábáról a közönséget a kétyi nyugdíjasok – döntőt érhetnek a Ki-Mit-Tud-on bemutatott produkciók

A közelmúltban rendezték meg Harkányban az Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud elnevezésű versenyt, amelyen a kétyi Nyugdíjas Érdekszövetség egy csapata is részt vett. Az elért eredmény pedig minden képzeletet felülmúlt: a nyugdíjas hölgyek egy kánkánnal érkeztek a versenyre és az elérhető 50 pontból 46-ot szereztek. Hajdu Józsefné szólóének kategóriában lépett színpadra. A szakértő zsűri mellett a közönséget is levette a lábáról:  50 pontból 48-at szerzett meg. Ilyen teljesítmény mellett már csak azért kell izgulni, hogy – a középdöntők lezárultával – nyugdíjasaink az országos döntőbe is bejussanak, amelyet szintén Harkányban rendeznek majd.

A kétyi  Nyugdíjas Érdekszövetség tagjai rendkívül kreatív módon színesítik az egyesület egyébként is aktív életét, ennek példája a Ki-Mit-Tud-on való részvétel is, amelyre egy olyan produkcióval neveztek, amelyet először a nyugdíjas találkozójukon megrendezett farsangi mulatságon mutattak be. A hölgyek maguk készítették fellépőruháikat, valamint a koreográfiát is ők állították össze. Mindezek mellett pedig fiatalokat megszégyenítő lelkesedéssel és akarattal készültek az előadásra. Először a Pécsen megrendezett országos Ki-Mit-Tud-ra neveztek, onnan jutottak tovább Harkányba, ahova – bízzunk benne – egy országos döntő keretében hamarosan visszatérhetnek!

Fellépők:

kánkán: Faragó Gáspárné, Mohai Jánosné, Schmidt Ferencné, Miklós Gyuláné, Horváth Jánosné.

szólóének: Hajdu Józsefné

A Ki-Mit-Tud-on résztvevők névsora: Faragó Gáspárné, Mohai Jánosné, Schmidt Ferencné, Miklós Gyuláné, Horváth Jánosné, Fekete Istvánné, Hajdu Józsefné.

Minden résztvevőnek, fellépőnek szívből gratulálunk!