Polgármesteri tájékoztató

Tisztelt Lakosság!

Az alábbi témakörökben szeretném tájékoztatni Önöket:

5 NAPOS EGYSZERŰSÍTETT FOGLALKOZTATÁS

Ahogy arról egy korábbi, július 13-án közzétett közleményben is beszámoltunk, Kéty Község Önkormányzata továbbra is – a jelentkezők számától függően és egy bizonyos keretösszeg kimerüléséig – maximum havi 5 napra egyszerűsített foglalkoztatást biztosít. Célunk, hogy azokat, akik a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet következtében nehéz helyzetbe kerültek, elvesztették munkájukat, vagy foglalkoztatójuk csökkentette munkaidejüket, s emiatt bevételi forrásaik megszűntek, vagy csökkentek, segíteni tudjuk! Felhívom figyelmüket, ez nem segély, hanem segítség, jelentkezni nem kötelező, viszont aki úgy dönt, hogy él a lehetőséggel, keresse bizalommal hivatalunkat, vagy személyesen engem.

A FIÓKGYÓGYSZERTÁR NYITVATARTÁSA – HÉTFŐTŐL-PÉNTEKIG, 14:30-16:15 KÖZÖTT

Bizonyára többen értesültek róla, illetve tapasztalták személyesen is, hogy fiókgyógyszertárunk nyitvatartási ideje eltér a korábban megszokottól. A patika a fenti időpontban várja az ügyfeleket. Ígéretet kaptam arra, hogy a nyitva tartás ideje hamarosan újra összehangolásra kerül Dr. Zsigmond Péter háziorvos rendelési idejével. Ameddig erre nem kerül sor, kérem szíves türelmüket.

Bízom benne, hogy a jövőben is a település fiókpatikájában fogják megvásárolni a szükséges gyógyszereket, gyógyhatású készítményeket.

SZÉPKORÚAK NAPJA

Az emberi élet, az egészség védelme a legfontosabb, így az évente megrendezésre kerülő, a szépkorúakat köszöntő és ünneplő eseményünket a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet következtében idén nem rendezzük meg. Nem feledkezünk meg viszont azokról, akiknek olyan sokat köszönhetünk, így az érintett nyugdíjasaink Kéty Község Önkormányzatától ajándékban részesülnek majd, amelyet személyesen adunk át az érintettek otthonában.

KÉTYRŐL KÉSZÜLT KIADVÁNY

Mint arról a Facebook-oldalunkon is beszámoltunk, az önkormányzat az ELTE BTK Néprajzi Intézetével együttműködésben készítette el a Történeti, néprajzi tanulmányok a Tolna megyei KÉTYRŐL című kötetét. A könyvből a település minden háztartásába térítésmentesen eljuttatunk egy példányt. Bízom benne, elnyeri tetszésüket a több éves kutatómunkával elkészített tanulmánykötet, amely nemcsak a történelem iránt érdeklődőnek, hanem szinte mindenkinek egy kellemes kikapcsolódást nyújtó olvasmány lehet.

Ha fenti témák közül bármellyel kapcsolatban kérdései lennének, keressenek bizalommal az alábbi elérhetőségeken:

Telefon: 06 74 438-022

Mobil: 0620/965-77-56

E-mail: onkkety@t-online.hu

Kéty, 2020. november 9.

Gödrei Zoltán

polgármester