• PDF

Lakossági felhívás

  • 2014. január 21. kedd, 11:41
  • Módosítás: 2014. január 21. kedd, 11:43
  • Írta: Kéty Önkormányzata

 

Értesítés

 

 

 

Tisztelt Lakótársaim!

 

 

Az elmúlt év márciusában bekövetkezett hó helyzet, valamint a júniusi árvíz a korábbiaktól hatékonyabb megoldás kidolgozását tették szükségessé a lakosság azonnali, naprakész, ugyanakkor célzott tájékoztatásra. Ennek érdekében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesülettel és a Microsoft Magyarország Kft.-vel kifejlesztett egy mobil eszközökre optimalizált új alkalmazást, amely a közönségszavazatok alapján a veszélyhelyzeti értesítési szolgáltatás-VÉSZ elnevezést kapta.

 

 

A VÉSZ segítségével, az okos telefonnal rendelkezők azonnal tájékozódhatnak a lakóhelyük, az úti céljuk által érintett területek, figyelt útvonalak, megyék vagy akár az egész ország aktuális helyzetéről, a kiadott figyelmeztető és riasztási jelzésekről.

 

 

Az alkalmazást letöltő felhasználó beállíthatja magának, hogy Magyarország mely területéről kér azonnali értesítést mobil eszközére. Kijelölheti a lakóhelyéhez igazított értesítési zónát, egy-egy megyét, a nagyobb hazai tavak környékét, vagy akár az egész országot is. A VÉSZ képes arra is, hogy a mobil eszköz GPS berendezésének segítségével figyelje a felhasználó aktuális helyzetét, és ehhez viszonyítva küldi az adott területre érvényes értesítéseket az okos készülékre. A szolgáltatás háromfokozatú értesítést tud küldeni, a felhasználó tetszés szerint kiválaszthatja, hogy csak a riasztásokról, a figyelmeztetésekről vagy pedig mindenről, így a tájékoztatásról is kér-e értesítést.

 

 

Az ingyenesen letölthető alkalmazás az Android, az IOS és a Windows Phone operációs rendszerekre egyaránt elérhető, teljesen díjmentesen.

 

 

Kéty, 2014.január 20.

Üdvözlettel

 

 

 

Gödrei Zoltán

polgármester